Po zaregistrovaní na našom eshope získavate u nás stálu zľavu 5%, až kým nedosiahnete ďalšiu úroveň zľavy :)

Naša návšteva a diagnostika v Rehan Fyzio

Poznáte to: "Moje dieťa nosí barefoot a napriek tomu má spadnuté členky..."

Obuv, bohužiaľ, ani tá barefoot, nerobí zázraky. Barefoot topánka dáva chodidlu priestor na to, aby noha pracovala všetkými smermi a bola dostatočne stimulovaná. Vždy budú dva tábory - za barefoot a proti barefootu. Či už obúvate deťom barefoot, či klasiku, vždy by mala platiť zásada - TOPÁNKA sa musí prispôsobiť NOHE, NIE NOHA topánke. Ak má dieťatko problém - spadnuté členky, nohy do X, vypučené bruško, treba tento problém riešiť - komplexne. Ako a kde sa dozviete v tomto článku :)

Správna diagnostika je vždy základ. A nájsť naozaj dobrého fyzioterapeuta je hotové umenie. Nám sa to však podarilo, čomu sa nesmierne tešíme, a preto chceme tieto informácie posunúť aj vám, našim zákazníkom. 

Terezka pôsobí v Rehan Fyzio a venuje sa detským nôžkam, diastáze, oslabenému brušnému svalstvu u detí, spadnutým členkom, nôžkam do X....musím povedať, že je naozaj špecialista vo svojom obore a s deťmi to vie úplne úžasne, takže sa nemusíte báť, že by to vaše dieťatko nezvládlo. Práve naopak, bola to veľká zábava :)

20220705_172108_1

A my sme ju navštívili, aby sme vám priblížili, ako taká diagnostika prebieha, čo očakávať, na čo sa pripraviť a na čo sa nezabudnúť spýtať :)

Rehan Fyzio je rekondično – relaxačné centrum v Novej Dubnici, na ulici SNP 763, na poschodí. Na recepcii sa viete objednať a oni si vás už priradia, kam treba. Privítajú vás krásne a čisté priestory s kompletnou výbavou na cvičenie. 

Diagnostika:

Samotná diagnostika trvá cca 60min. a zahŕňa komplexnú diagnostiku. Prvotné zoznámenie bolo veľmi príjemné. Terezka nám ukazala "cvičiacu miestnosť", pomôcky, deti sa povozili na fit lopte, vyskúšali steper. Ona si ich zatiaľ jedným očkom sledovala a my sme sa rozprávali o tom, aké problémy deti majú atď. Potom sme prešli k samotnej diagnostike. Postavenie členkov, kolien, stabilita pravej aj ľavej nohy, postavenie bedrových kĺbov, lopatiek.

20220705_165949

20220705_165516

20220705_165721

Vyšetrenie brušnej diastázy je samozrejmosťou, nakoľko oslabené brušné svalstvo a diastáza úzko súvisí s vpadnutými členkami.

Ak by ste sa o diastáze chceli dozvedieť viac, prikladám veľmi pekne napísaný článok: diastáza

20220705_170003

Dozviete sa čo to aj o anatómii nášho tela, Terezka odpovie na všetky otázky a celá diagnostika prebieha hravou formou.

Po diagnostike:

Po zdiagnostikovaní dieťatka nasleduje stanovenie cvikov, prípadne tejping. Cvičenie sa odporúča s dieťatkom každý deň doma aspoň 15-20min. plus minimálne raz za mesiac v Rehan Fyzio.

20220705_172709

Čo očakávať a na čo sa pripraviť:

Určite sa dozviete veľmi zaujímavé informácie o fungovaní a prepojení jednotlivých častí tela. Každý problém sa dá riešiť, ak je nastavená správna "liečba". Preto sa nebojte a pýtajte, zapisujte, nahrávajte, či foťte pozície a cviky. Verte tomu, že doma si nebudete polovicu vecí pamätať :)

Odporúčam si pred príchodom pripraviť základné informácie o dieťatku - či štvornožkovalo, kedy začalo sedieť, chodiť, či malo nejaké problémy v dojčenskom veku (hypertónia, hypotónia), či ste s ním cvičili napr.Vojtovku, či bolo sledované neurológom atď.

Odporúčam sa s dieťatkom pred návštevou porozprávať kam ide, čo tam bude robiť, že ukáže bruško, nožičky, zacvičí si. A na konci dostane odmenu :) 

 

20220705_172750

A na záver ešte jeden článok: Deti – na čo si dávať pozor pri vývine z pohľadu fyzioterapeuta

Ak ste sa dočítali až sem, ďakujem Vám :) Dúfam, že Vás článok zaujal a pomohol. Budeme vďační za každé zdieľanie priateľom, známym alebo v skupinách zameraných na zdravé obúvanie, barefoot a deti.

Ďakujem, Martina