Po zaregistrovaní na našom eshope získavate u nás stálu zľavu 5%, až kým nedosiahnete ďalšiu úroveň zľavy :)

Pre koho je barefoot? Je pre každého?

Túto otázku dostávam pomerne často. Niektorí sú proti, niektorí za barefoot. Dokonca už aj mnohí pediatri a fyzioterapeuti odporúčajú barefoot obuv.

feet-619399_1920-375x250

ikto sa predsa nenarodil s topánkami na nohách a rozhodne nie s takými, aké sú dnešné klasické topánky – tvrdé, neohybné, ktoré stláčajú prsty a deformujú chodidlá.

Sú samozrejme detičky aj dospelí, ktorí majú rôzne problémy s chrbticou alebo kĺbami. Vtedy je naozaj vhodné a potrebné poradiť sa ohľadom nosenia barefoot topánok s odborníkmi. Pre väčšinou detí je však barefoot tá najlepšia voľba. Ich nôžka sa neustále vyvíja a posilňuje, takže v klasickej topánke nemajú ani zďaleka toľko podnetov, vnemov a možností pracovať s nôžkou tak, ako v barefoot topánke.

Naše deti nosia barefoot topánky od prvých krokov. Majú krásne a zdravé nožičky a ukážkovú chôdzu. Keď sa pozriete na ich chodidlá, ich prsty sú prirodzene krásne od seba, dokážu s nimi doslova divy.

Ak prechádzate na barefoot po niekoľkých rokoch v klasických topánkach, je dosť možné, že budete musieť zmeniť typ chôdze. Klasická obuv nás naučila dupať cez päty. Pri barefoote je potrebné začať veľmi opatrne, uvedomovať si každý krok a našľapovať na celú plochu chodidla. V barefoot topánkach nás nič nebolí, netlačí, jednoducho si ich obujete a nepotrebujete si ich ani vyzuť, také sú pohodlné...

Veď skúste a posúďte sami: https://littlefeet.sk